söndag 9 november 2008

Stockholms kattklubbs utställning i Skogås 081108

Igår var vi på utställning i Skogås och matte känner sig nöjd med dagen och dagens resultat. Vinnie gick i klass 12 och dömdes av Anne Paloluoma-Sundholm och blev Ex1, hon blev slagen av vackra juniortjejen Puzzel (Hallongläntans Janina Juvel) i tävlingen om BIV. Men hon var kvar längre än en hane klass 12 och en hona klass 9. Hon var upp för att tävla om NOM men blev slagen av en jättesöt birmatjej. Men Anne sa "Next time", så hon gillade nog Vinnie väldigt mycket.

Buffe dömdes av Dorte Kaae och fick också en jättefin bedömning. Han blev Ex 2 av 3. Vackra Big Silver´s One in a Million "Mille" blev både Ex 1 och BIV och var uppe och tävlade om NOM men blev slagen av en skogis.
Jag upplever att Buffe nog fortfarande känner lite osäker i utställningsmiljön men jag tycker att det gick mycket bättre än senaste gången och han skötte sig så fint på domarbordet och jag fick sträcka ut honom under nästan hela BIV-bedömningen, som tog sin lilla tid då Dorte hade svårt o bestämma sig mellan de blå grabbarna. Jag är så stolt över båda katterna, de är så duktiga. Bilder och lite filmsnuttar från bedömningarna finns längre ner på sidan. Det var ett par som var och fotograferade alla Maine cooner som ställdes ut under dagen, bilderna kommer enligt utsago att läggas ut på Maine coon kattens sida under nyheter snart, så håll utkik. Spännande !



LITE BILDER FRÅN BEDÖMNINGARNA



I tävlingen om BIV (lite suddig tyvärr)
ÄNTLIGEN BLEV DET MER TID FÖR MYS (och för katterna att sova)


Vackre Isaros lynx Shantaram "Shanti" skymtar man bakom Vinnie

Vinnie är på "gosuppdrag" hos Marianne som har Mille och Zammy
Buffe passar på att ta en tupplur efter gos i knät

LITE FILMSNUTTAR FRÅN BEDÖMNINGARNA

VINNIES bedömning

Filmklipp 1 - Vinnie bedöms

Filmklipp 2 - Vinnie bedöms

Filmklipp 3 - Vinnie bedöms


BUFFES bedömning

Filmklipp 1 - Buffe bedöms

Filmklipp 2 - Buffe bedöms

Filmklipp 3 - Buffe bedöms

BUFFE tävlar om BIV och placering

Filmklipp 1 - BIV bedömning

Filmklipp 2 - BIV bedömning

Filmklipp 3 - BIV bedömning

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vilket spännande liv du lever, Buffe! Själv vaktar jag lägenheten medans matte jobbar på katthemmet i Örebro och hjälper snuviga katter ta medicin.

Var du på kattutställningen i Örebro Conventum den 11 oktober? Matte såg en Coon där som var så lik dig...

Jag letade andra kattbloggar och hittade Rippes blogg, via den andra bloggar, och på nån av dem hittade jag en lista med kattbloggar! Men jag minns inte vilken.... Tyvärr!
Hoppas vi snart hörs igen!

TassKram Wikki

Tre katter sa...

SUPER-DUPER GRATTIS!!
Det gjorde ni bra!
//matte, Zeke, Texas & Hajen