fredag 4 september 2009

Vi lyckades få tag i de två syskonen också

Om du läst förra inlägget vet du att matte och husse fångade in två kattungar, en blåmaskad som deras granne döpte till Sebastian och en solid svart som matte och husse döpte till Knut.
De fick hjälp av grannen att åka till kattstallet i Åkeshov för att lämna dem. Vi letade efter syskonen när vi kom tillbaka igen men ingen skymt av dem då.
Trots regn och blåst ute och vi inte trodde att de skulle komma fram mer under kvällen då det blåste o regnade något förfärligt. Jag fick en impuls 23.40 att göra ett försök till o går ner o kika om de var där. Vilken lycka när vi fick syn på två blågrå ulltussar som först gömde sig i buskarna. Då sprang T in för att hämta buren och mat hade vi redan köpt tidigare efter att de lämnat kattungarna i hopp om att locka dit syskonen så jag lockade lite med mat tills T skulle hinna dit med buren från källaren.

Nervöst var det innan vi visste om vi skulle få tag i dem, o att vi skulle lyckas få in båda men det gick rätt snabbt och smidigt då de var väldigt hungriga. Vi tog in dem o lät dem vara i badrummet över natten så att vi skulle kunna ringa katthemmet dagen därpå. Så nu har vi varit och lämnat dem. På morgonen ägnade vi ganska mycket tid att skapa kontakt och det gick rätt bra, vi fick efter att försiktigt möta dem o låta de lukta på oss, klia under hakan, killa bakom örat och smeka o klappa de små kattkropparna - det var nog väldigt nytt för dem men vi fick intrycket av att de tyckte om det o de visade inga tecken på att ogilla det även om de samtidigt var lite rädda o tryckte bakom toalettstolen. Efter första kotankten med ena kattungen vågade den sig en liten bit ut o gå o dricka vatten medan vi var där. Jag prövade också o se o mjag fick lyfta dem o det gick bra med båda, den minsta låg t.o.m kvar o blev klappad i knät en stund.








Jag hoppas verkligen att de hittar mysiga o trygga nya hem. Får medge att jag saknar dem en del. Det är synd att vi bor så trångt att det inte känns läge att vara jourhem tills de finner sin nya familj annars hade jag gärna varit det.
Kattungarna fick namnen Polarn och Pyret, som en på katthemmet kom på när hon såg dem, tyckte det kändes väldigt rätt mer rätt än våra förslag som vi funderat över. Den med vitt på bröstet är Polarn och den lite mindre är Pyret.
Pyret lät sig sitta i knät en stund o få gos på morgonen
Lillpyret ! Jag hoppas ni får det bra.

8 kommentarer:

Unknown sa...

Vilken rörande historia. Hederstass till er alla!

brollekatts sa...

Underbart att läsa detta! Det gjorde ni bra - blir så glad av sådant! OCH småmissarna är helt underbara!

"Rosor" till dig Sandra

Ing-Marie. sa...

Vilka helt underbara små troll :-)
Fantastiskt söta.
Du och Tobias är guld.

Kram Ing-Marie.

mooch sa...

Hört något mer om hur det gått för dem?

Inkan och Ligan sa...

Gud så söta.
Vad gulliga ni är som tog hand om dom.

Tre katter sa...

Åh vad underbart fint gjort att ta hand om de små!! Lycka till i framtiden, Polarn och Pyret!!! :)

Nospussar
//Tre katter

Ligans Talesman sa...

Vet du hur det har gott för dom ?
Kram

mooch sa...

Hej! Jag var inne på Kattstallets hemsida och Sebastian (maskade), Knut (svarta) och Polarn och Pyret (de söta grå) ligger nu uppe på deras "Våra katter" sida: http://www.kattstallet.se/kattstallet/kattbilder.html. Alla är tydligen lite skygga i nuläget men hur gosesöta som helst! Hoppas att de hittar hem åt dem!