torsdag 3 september 2009

En insats för några kattsjälar

För några veckor sedan såg T en svart liten kattunge när han kom hem ganska sent på kvällen. Vi tyckte båda att det var mycket märkligt att nån skulle släppa ut en så liten kattunge på Kungsholmen utan halsband eller någonting.
Nu ikväll såg vi dem åter och denna gången var h*n inte ensam utan hade tre syskon med sig, ingen mamma i sikte och vi har heller aldrig sett någon vuxen katt stryka omkring i området.
Vi pratade lite med några grannar som berättade att de haft mycket hemlösa katter i området tidigare. O det var flera som sett kattungarna smyga omkring. Vi beslutade ändå att det bästa vore att försöka fånga in de små då ett uteliv mitt i centrala stan inte känns rätt för en liten kattunge. O snart är hösten o kylan här *usch får rysningar när jag tänker på det*. Vi lockade o pockade med en vippa som vi hämtade och sen lite mat. Jösses så hungriga de var!
Vi lyckades fånga in två av syskonen men de andra hade innan vi fick fram en bur sprungit iväg o lekte någon annanstans. Vi ska göra nytt försök imorrn och har lagt ut mat o ställt ut vatten för att de förhoppningsvis ska leta sig tillbaka till samma plats. Vi åkte till Kattstallet i Åkeshov som tog emot de små fastän det är så fullt på många katthem. Tack snälla ni. Vi letade igen efter syskonen när vi senare kom hem från katthemmet men de låg nog o tryckte någonstans då det börjat regna och bli mörkt.
Visar lite bilder och jag tänker nog åka till katthemmet o lämna mat och lite leksaker. Eller kanske ännu hellre sätta in en slant för vaccinationskostnad eller kastrering. Gör gärna det du också - en insats för något katthem i din närhet.
NÅGRA BILDER,
lyckades dock inte få nån riktigt bra bild på de två solida blå kattungarna. Men här kommer några bilder på den maskade och svarta kattungen som vi åkte till katthemmet med. Vi tror att det är fyra kattungar.

















Håll tummar o tassar att vi får tag i de två syskonen imorrn så de också får komma in i värmen.

4 kommentarer:

Elin sa...

WOW vad bra gjort av er!!!! Åh den maskade kissen är helt underbar!!!

kram

Ing-Marie. sa...

Ni är fantastiska Sandra.
Hoppas så att ni får tag i de andra två.

Kram igen.

mooch sa...

Underbart att ni har fångat in dessa små söta sötnosar. Skönt att Kattstallet kunde ta emot dem. Den maskade är ju bara helt urgullig.

Hoppas verkligen ni hittar de andra två också. Kan tänka mig att doften av mat gör att de gärna kommer fram.

Många kramar till er!

Ingrid sa...

Åh, vilken räddningsaktion!!
Jag tror att de fyra små har en stor chans till ett bra liv med värme, mat och kärlek tack vare ER!!
Vem som helst skulle väl falla för en av de där sötnosarna :-)
Ska bli spännande att följa berättelsen om Knut och hans syskon :-)

Kram
Ingrid