torsdag 15 april 2010

Klickerträning - är det något för oss?





Det får bli bara två bilder från i påskas då vi var hos husses föräldrar med vår matte & husse. För matte är trött ikväll efter promenad och klickerträning med oss katter.

Ja tänk vad hon hittar på nu ska hon lära oss diverse konster hade hon tänkt sig. Vi får väl se hur det går med den saken. Men nu sitter vid båda om hon visar med godis och klickar att vi gör rätt. Vi lägger på kommandotördet om några dagar - hoppas vi gör rätt - men enligt boken kunde vi visst bli förvirrade o mdet blir för mycket saker på en gång. Pyttsan tror mest det är mate som blir förvirrad då. Vi tar det stencoolt fast Buffe vill helst leka gosetroll under träningen f.r.o.m ikväll. Vi söker fortfarande efter rätt godissort - han vet vad han inte vill ha den herren och vi har testat många olika saker, grillad kyckling (ibland en smakbit men vill itne ha så mkt mer), räkor (går ner ibland ibland inte), kattgodis (är oftast rättså ok mnen tröttnar ganska snart på kattmyntapastiller och greenies), leverpastej (lite bättre än ok), blötmat (fy så läskigt då springer jag iväg till Vinnies förtjusning), skinka (går ner ibland ibland inte), rostbiff (något bättre än skinka men bara ok) men det mesta tackar han hittils nej till och går därifrån.

Leverpastej och vita-be har nog gått bäst hittils - matte hittade också en påse kattungemat som gick lite bättre än alla de andra godsakerna också. Hmm. Förslag mottages tacksamt. För ju bättre godis = större motivation. Det märker jag med Vinnie hon skulle nog göra det mest för en bit blötmat min lilla prinsessa där får man passa fingrarna och kan göra betydligt fler repetitioner ;P Det är intressant hur olika de är o träna - men tycker att de är såå DUKTIGA båda två på så kort tid - för de sitter båda två om man visar med godis - de har vara inte kopplat ihop ordet sitt riktigt ännu - Buffe har snappat ordet något mer om han är intresserad av belöningen också.

2 kommentarer:

Dui och Deco sa...

Vad spännande det låter! Vi föreslår Dentabits (finns på Ica) Lycka till med träningen. Tasskram

Skat-Ann sa...

Du liksom jag har kräsna katter förstår jag. Finns inget godis som passar min fisförnäma fröknar:)