lördag 20 september 2008

Ragdollklubbens KM - Vinnies första utställning

Idag har jag o Vinnie varit i Spånga på hennes första utställning, kommer hem med lite blandade känslor. Hon fick en superfin bedömning. Dessvärre gjordes en upptäckt att det är något litet som inte är som det ska långt ut på hennes svans (kanske en knick) =(
Även om hon är tänkt som sällskap är det tråkigt om det gör att vi inte ställa ut henne förrän hon är kastrat o blivit äldre o går i sådan klass. Jag som precis börjat tycka att det är riktigt skoj med utställning.

Hon dömdes av Maud Olsen enligt följande:
Typ: Lovande! Utm lång kropp. Stark stomme.
Huvud: Lovande bred modifierad kil utm, utm profil, utm flat topp
Ögon: Utm form mellan blå
Öron: Utm medium stora. Utm placering
Päls: Utm ungdjurspäls
Svans: Fin längd
Kondition: Utm
Allmänt intryck: Super trygg. Snäll.
Bedömning: 4 blev hon av 4 mittedhonor. Vad som känns ledsamt är att domaren sagt till Ing-Marie att hon nog inte hade blivit fyra om det inte vore för svansen.

De verkade ju uppenbarligen gilla henne, då domaren kommenterade att det var väldigt synd med svansen och inte hade ngt annat negativt att säga än om just att det var ngt med svansen, assistenten som höll Vinnie ett tag sa "jag tänker nog inte lämna tillbaka henne". Hade varit så kul o veta hur det gått o mdet itne vore för det med svansen.

Såklart är hon vackrast i världen för oss o vi älskar henne givetvis inte mindre om det är så att det är ngt fel med svansen! Men som sagt tråkigt med utställningsbiten då det intresset just vaknat. Vinnie har för övrigt varit jätteduktig på utställningen, stolt är jag över lilla prinsessan, hjärtegullet vårat. Tack alla andra radollägare för en trevlig dag! Många andra vackra ragdollkatter fanns det att titta på under dagen.

PS. Nya tunneln som vi vann på lotteriet uppskattades av båda kissarna när vi kom hem, de har busat massor i den under kvällen. O båda missarna var glada o se varandra efter en dag ifrån varandra.

Glömde nästan, Vinnie ställdes också i en sidoklass "Hello Kitty" där domare Bertil bedömde och en jättesöt kattunge Dragonfires Cora kom etta.

Om Vinnie skrev han:
Se katt nr 27 (som var Cora, men jag kan ju inte se vad han skrivit på hennes bedömning) *fniss*, han skrev också om Vinnie:
Är det en skäggtuggare?
Jättesöt, feminin. Vill ha hemma!
Under bedömning står det II (romerska siffror)
(men kattungarna rangordnades väl inte eller?)











Vill också passa på att säga ett stort grattis till snyggingen Hallongläntans Janina Juvel "Puzzel" som blev årets klubbkatt på KM:et, kram till er Inkan och uppfödare Åsa!

2 kommentarer:

Tre katter sa...

Åh så trist.. Vad ledsen jag blir för er skull angående vackre Vinnies svans!! Typiskt när ni som sagt börjat gilla utställning!
Såklart älskar ni henne ändå..
Kul ändå att hon fick en bra bedömning trots allt! :)

Kram Daniella och 3 katter

Buffe o Vinnie sa...

Tack vi ger inte upp i.a.f, vi kommer ställa ut nu (3ggr) under hösten om vi kommer med som planerat. Kan ju vara troligt att vi hamnar sist men man vet ju aldrig, hon växer ju fortfarande så vi får väl se vad som händer. Men likabra o inte ha för höga förhoppningar innan hon blir kastrat. Men känner mig mkt gladare idag än jag gjorde i lördags. O hon fick ju faktiskt en jättefin bedömning så det kommer nog gå bra senare =)

Jag hoppas vi ses på Speedcat var det väl?