onsdag 4 november 2009

VIKTigt om vikten, Buffe har visst vuxit en del !

Eftersom Buffe stått och stampat länge på samma vikt har jag inte vägt honom så ofta. Under vinter/vårhalvåret vägde han ungefär samma +-100g. Men nu plötsligt har han gått upp 400g sen början av juli och vi har inte gjort några foderändringar och de får begränsat med mat så ingen förändring i deras vanor. Så det roliga är att det inte magen som vuxit (jag har klämt o kännt må ni tro) jag har också funderat senaste veckan om han inte blivit lite tyngre än innan. Visst har han litelite kastrat-tigermage (men den är inte alls så farlig och har inte blivit större) utan det är nog faktiskt Buffe som utvecklats i sin helhet och hålelr en bra vikt.
Så han väger nu 7,6 kg.

Vinnie väger som hon gjort ett litet tag nu 5,2 kg och är en stor tjej. Men håller nog vikten bra. Vi har i.af inte fått höra något annat på utställningarna även om hon säkert har litelite kastratmage hon också.

Två bonusbilder
Precis som bilderna ovan är de tagna för nån månad sedan - vi har bara glömt lägga upp dem (hmm eller varit lata) ;)

Vinnie hade en liten influens på några dagar och hittade en ny sovplats i handfatet, men det gick över nästan lika fort som det kom. Men såg rättså sött ut.

2 kommentarer:

Tre katter sa...

7,6 kg är jätte bra vikt på en Maine Coon säger våran matte. :)
Och 5,2 kg för en raggis tjej är också superbra! :)

Tasskramar
//Tre katter

Blå Ljungfrun´s sa...

Det verkar vara ett släktdrag det där med handfat:D Grattis till Nom och Internationell Premier men så är hon ju vacker också! kram från Izzie och Susanne